Over Linda

Hé hallo, wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben. Want om samen te werken is het fijn als we elkaar leren kennen. Uiteraard zul je me nog beter leren kennen als we elkaar ontmoeten, maar ik zal mijn best doen om op papier een eerste indruk te geven van wie ik ben. Hopelijk heb ik je voldoende vertrouwen gegeven om daarna jou ook te leren kennen.

Wie ben ik
Ik ben Linda van de Velde – de Vries (1985). Ik ben getrouwd met Marinus en samen hebben wij twee prachtige dochters Sterre (2013) en Ninthe (2016). We wonen in een kinderrijk buurtschap in Leeuwarden. Als jong meisje was ik spontaan en had ik vriendinnetjes. Ik zat goed in mijn vel en had het op school naar mijn zin. Ondanks dat had ik af en toe wel angsten en kon ik moeilijk in slaap komen of had afgrijselijke dromen. En ik had een valkuil; ik wilde graag  mijn zin hebben en daardoor botste dit regelmatig met de wensen van mijn ouders.

Als puber had ik een moeilijke tijd. Ik was beïnvloedbaar en mijn emoties vlogen alle kanten op. Onder controle had ik ze niet. In deze periode heb ik het ons gezin niet altijd even gemakkelijk gemaakt. Als geen ander weet ik daardoor hoe lastig het soms kan zijn om te gaan met je gevoelens en regels en afspraken. Gelukkig gold voor mij na regen komt zonneschijn en kon ik na deze lastige periode weer een stralende toekomst tegemoet kijken.

Inmiddels ben ik zelf moeder van twee prachtige dochters en ondervind ik zelf ook dat opvoeden niet altijd even gemakkelijk is. Ieder gezinslid heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten en behoeftes. Daarnaast hebben we vaak een baan, gaan de kinderen naar school en wordt er met regelmaat door de buitenwereld aan ons getrokken. Iedereen heeft verwachtingen en wil wat van ons. En als ouder, wil je graag alle ballen hoog houden, maar lopen we in deze maatschappij onszelf en ons gezin daardoor wel eens voorbij.

 

Mijn visie

Kinderen zijn prachtige, onbevangen mensen, die middels nieuwsgierigheid, veiligheid en spel zich volop ontwikkelen tot hun unieke ik. Ze hebben behoefte aan aandacht en erkenning. Ik ben er van overtuigd dat ieder kind wil leren, groeien, ontwikkelen en stralen. Ieder kind doet dit op zijn eigen manier.

Alles wat je liefde en aandacht geeft groeit.

Als kinder- en opvoedcoach ben ik van mening dat kinderen en hun ouders al veel antwoorden en oplossingen in zich hebben voor hun problemen. Echter het lukt niet altijd op eigen kracht om deze antwoorden te vinden. Door erkenning en het samen kijken naar kwaliteiten en talenten laat ik jullie op weg gaan naar opnieuw geluk(t) om samen een stralende toekomst tegemoet te gaan.

Wat andere mensen over mij zeggen

Linda is Spontaan Positief Hart voor een ander Open Oprecht Eerlijk,  Betrouwbaar Oplossingsgericht Geduldig.

Volgens collega’s bezit ik de kwaliteit om negatief gedrag om te turnen in positief gedrag, door met het kind in gesprek te gaan, het te zien, te erkennen en aan te sluiten bij zijn behoeftes.

Werkervaring

Al jaren ben ik werkzaam als leerkracht speciaal onderwijs. Waar ik kinderen mag begeleiden met een taalontwikkelingsstoornis of slechthorendheid. Een erg boeiend en dankbaar beroep. Het is enorm fijn om kinderen te zien ontwikkelen, groeien en sprankelen bij elke stap die ze zetten.

In mijn jaren als leerkracht merkte ik door de vele gesprekken die ik met ouders had, dat opvoeden niet altijd zo gemakkelijk gaat als je zou willen. Een handboek of gebruiksaanwijzing bestaat niet. Het heeft mij bezig gehouden en met een aantal tools en inzichten heb ik een aantal ouders en gezinnen weer op weg kunnen helpen naar een sprankelende toekomst.

Mijn ervaring en expertise hoop ik daarom met mijn praktijk Kom verder bij Linda te delen met gezinnen die even een steuntje in de rug nodig hebben. Ik hoop dan ook dat ik vele kinderen en ouders hun eigen talenten en krachten mag laten ontdekken en inzicht te geven, waardoor jullie weer een stralende en sprankelende toekomst tegemoet zullen gaan.

Hopelijk heb je mij zo een beetje leren kennen en heb je vertrouwen in mij. Voel je geen klik of denk je dat ik niets voor je gezin kan betekenen, dan wil ik je hartelijk bedanken voor de genomen tijd.  Je bezit een fantastische kwaliteit als ouder door goed te weten wat goed is voor jullie gezin. Hou je daar aan vast.

Heb je er wel een goed gevoel bij, dan wil ik je uiteraard ook bedanken voor de genomen tijd en je uitnodigen om je aan te melden want dan maak ik natuurlijk ook graag kennis met jullie.

Wie weet tot ziens.

Linda