Werkwijze

Hoe ziet een kinder- en opvoedcoachtraject er uit?

Aanmelding

Aanmelden is mogelijk via de mail, telefonisch of het contactformulier.
  
info@komverderbijlinda.nl

06-53375243

Contactformulier 

Telefonisch kennismakinggesprek

Op de bij de aanmelding genoemde manieren kunnen jullie vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen. Ik maak graag kennis met jullie als ouder. We bespreken kort de hulpvraag. Daarna leg ik uit hoe ik te werk ga. 

Past dit bij jullie wensen en hebben jullie er een goed gevoel bij? Dan beslissen jullie of en wanneer we een intakegesprek plannen. Voorafgaand aan het intakegesprek stuur ik jullie een intakeformulier toe.

Intakegesprek

Samen met beide ouders voeren we een intakegesprek in de praktijk om de hulpvraag in beeld te brengen en jullie wensen en verwachtingen te bespreken.

Daarna maken we samen afspraken om aan de hulpvraag te gaan werken met jullie kind. De invulling is per gezin verschillend en de frequentie van het aantal coachsessies is altijd in samenspraak met jullie. Tijdens het coachtraject leren jullie de hulpvraag om te zetten in praktische vaardigheden. Hierdoor wordt de hulpvraag werkbaar. Ieder traject is anders, want elk gezin is uniek.

Locatie: Praktijkruimte Kom verder bij Linda (of in overleg bij de ouders thuis)
Duur: 1 tot 1,5 uur

Indien jullie kind jonger is dan 16 jaar zal ik jullie vragen om als ouders een toestemmingsformulier in te vullen. Alleen wanneer beide ouders akkoord gaan heb ik toestemming om met jullie kind in gesprek te gaan.

Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Afronding

De bedoeling is om jullie zo snel mogelijk op weg te helpen naar een stralende toekomst. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 sessies nodig. En soms kan het ook zo zijn dat jullie na 1 sessie al weten hoe je samen weer kunt stralen.

Iedere sessie sluiten we samen af door terug te kijken op welke kwaliteiten en inzichten er nu zijn ten aanzien van de hulpvraag.

We kijken welke positieve verandering er plaatsvindt. Wat neem je mee aan bagage?

Indien gewenst plannen we een vervolgafspraak en anders ronden we het traject af. Na afronding kun je bij vragen altijd weer contact opnemen. 

Deze werkwijze maakt dat ik niet werk met vastgestelde coachtrajecten/-pakketten. 

Coachsessies

Wat volgt zijn de coachsessies met jullie kind en bij voorkeur een ouder. 

Via spelvormen, creatieve werkvormen en verhalen werken we aan oplossingen voor jullie hulpvraag. We gaan kijken naar jullie talenten en kwaliteiten en wat jullie nodig hebben en kunnen leren. Hierdoor krijgen jullie inzicht in jullie kwaliteiten en wat jullie nodig hebben om weer samen te sprankelen.  

Ik ben er van overtuigd dat een kind, maar ook het gezin al veel eigen oplossingen in zich heeft voor het probleem, door deze naar de voorgrond te brengen ontstaat er zelfvertrouwen en zelfkennis. En daarmee laten we jullie gezin weer stralen. 

We gaan op zoek naar hoe jullie als ouders de rust, ontspanning en het plezier weer terug kunnen vinden door grip te krijgen op de opvoeding van jullie kind(eren.)

Locatie: Praktijkruimte Kom verder bij Linda
Duur: ongeveer 1 uur per sessie

Als kinder- en opvoedcoach ben ik verantwoordelijk voor het proces, jullie voor het resultaat.