3-delige workshop SOS kinderen en emoties

Ben jij ouder/opvoeder of professional en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren)? De workshops van SOS kinderen en emoties zijn praktisch en laagdrempelig. Je krijgt als ouder/opvoeder tips en handvatten aangereikt, waar je zelf direct mee aan de slag kunt.

Gillen, schoppen, huilen, schreeuwen, slaan. Enkele voorbeelden van gedrag die kinderen kunnen laten zien als ze boos zijn. Maar wat zit er eigenlijk onder die boosheid? Of wat maakt dat je kind zo angstig is?

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties. Laat een ander kind zich regelmatig overspoelen. Waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te leren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

 

Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak soms alleen maar averechts te werken? Wil jij concrete tips en handvatten, zodat jij als ouder of opvoeder het kind kunt helpen bij het opgroeien tot een gelukkig, evenwichtig persoon die stevig in zijn schoenen staat?

Emoties horen bij ons als mens. Zo alledaags maar ook soms oh zo lastig. Daar waar we het normaal vinden dat een kind moet leren lopen, leren praten, netjes leren eten, vergeten we vaak dat een kind ook moet leren omgaan met emoties.

 

In 3 bijeenkomsten van 2,5 uur word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Iedere bijeenkomst staat er één emotie centraal: Bang, Boos en tot slot bedroefd/blij. Je krijgt inzicht en concrete tips wat je kunt doen in situaties waarin je te maken krijgt met een kind met deze emoties. Je gaat tijdens de bijeenkomsten zelf met de concrete tips aan de slag, om zo te ervaren wat bij jou en (je) kind(eren) past. Je krijgt diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

 

Daarnaast is het ook fijn om als ouder en/of opvoeders samen ervaringen uit te wisselen en te sparren: van en met elkaar leren en elkaar inspireren!

In 3 bijeenkomsten van 2,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 6) aan de slag met

Over de workshop

Heb jij zin in een interactieve workshop waarin je gaat kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier een bijdrage aan kunt leveren, thuis of op je werk? De workshop zorgt voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag. 

Je gaat naar huis met de prachtige gids “de gids over emoties bij kids”

Aanmelden

met familie, vrienden of bekenden thuis bij jou?

Dat kan! Weet jij een aantal vrienden, familieleden of kennissen bij elkaar te krijgen die interesse in de workshop hebben? Dan kan ik ook bij jouw thuis komen!

Als jij 6 deelnemers bij elkaar weet te krijgen kun je zelf gratis deelnemen.
Jij stelt jouw huiskamer beschikbaar en zorgt voor koffie/thee/fris. 

De kosten bedragen voor de overige deelnemers 107 euro p.p. incl. en “de gids emoties bij kids” t.w.v. €12,50
Reiskosten in overleg (buiten een straal van 10 km vanaf Leeuwarden)

 

Informatie aanvragen

voor scholen, kinderopvang en gastouders

In overleg kan de ouderworkshop 3 keer op locatie worden gegeven of op een andere manier worden vormgegeven. Bijvoorbeeld in de vorm van een ouderavond.  Nieuwsgierig? Vraag naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Informatie aanvragen