3-delige workshop SOS pubers en emoties

Ben jij ouder/opvoeder of professional van een puber en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties en gedrag?

Speciaal voor ouders en opvoeders van pubers is er de 3-delige workshop SOS pubers en emoties. In 3 bijeenkomsten neem ik je mee in de wereld van emoties bij pubers.
Laat je inspireren met veel ‘oja’ momenten. Het puberbrein, hormonen en risicogedrag komen voorbij met uiteraard veel praktische tips. 
Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen.

In 3 workshops van 2,5 uur ga ik met de deelnemers aan de slag met:

In de eerste bijeenkomst maken we kennis met de basisemoties en gaan we het hebben over de puberteit. Wat is dat eigenlijk? En welke taak krijg jij als ouder. Centraal deze avond staat de emotie BOOSJe leert tijdens deze eerste avond een aantal praktische tools en handvatten om met je boze puber om te kunnen gaan.

 

In de tweede bijeenkomst kijken we terug naar de eerste bijeenkomst. Hopelijk ben je al flink aan de slag gegaan met de tips. Wellicht zijn er vragen naar boven gekomen en is het fijn om ervaringen uit te wisselen. Centraal deze avond staat de emotie BANG.  Je leert over angst bij pubers, je gaat aan de slag met kwaliteiten en valkuilen, je leert het nut van ontspanning. Je gaat vol inspiratie en tips naar huis.

 

In de derde bijeenkomst wisselen we ervaringen uit en kunnen vragen die opgeborreld zijn worden beantwoord. Centraal deze avond staat de emotie BEDROEFD. Je leert wat je voor je puber zou kunnen betekenen bij een verliessituatie en ander verdriet. We sluiten de bijeenkomst af met de emotie BLIJ

Over de workshop

Heb jij zin in een interactieve workshops waarin je gaat kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier een bijdrage aan kunt leveren, thuis of op je werk? Wacht dan niet en meld je aan! De workshops zorgen voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag. 

Aanmelden

met familie, vrienden of kennissen in huiselijke kring?

Dat kan! Weet jij een aantal vrienden, familieleden of kennissen bij elkaar te krijgen die interesse in de workshop hebben? Dan kan ik ook bij jouw thuis komen!

Als jij 5 deelnemers bij elkaar weet te krijgen kun je zelf gratis deelnemen.
Jij stelt jouw huiskamer beschikbaar en zorgt voor koffie/thee/fris. 

De kosten bedragen voor de overige deelnemers 107 euro p.p. incl. btw en “de gids emoties bij kids” t.w.v. €12,50
Reiskosten in overleg.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden wat betreft data?

 

Informatie aanvragen

Voor scholen

In overleg kan de ouderworkshop 3 keer op locatie worden gegeven of op een andere manier worden vormgegeven. Bijvoorbeeld in de vorm van een ouderavond.  Nieuwsgierig? Vraag naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

Informatie aanvragen